Шалені ціни на рибу і морепродукти: скільки коштують дари моря у Києві

Ціни на рибу і морепродукти у київських магазинах та ринках з морепродуктами зашкалюють. Дикий атлантичний тунець можна купити за 2500 гривень за 1 кг, а суші — за мінімальною ціною у 365 гривень. Проте, звичних для українців, скумбрію та оселедець продають за середньою ціною у 200 гривень.Кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська порівняла ціни в Києві.Так, до огляду потрапили норвезький магазин в Києві, столичний ринок та інші рибні відділи торговельних центрів.

До прикладу, блакитний атлантичний тунець обійдеться покупцю в 2500 гривень за кг, але можна купити і цілу рибину, за яку доведеться викласти майже 300 000."Питаю у керівника відділу охолодженої риби Спартака, чи вже купували у них цілу рибину? "Так звичайно! Вона може в замороженому вигляді зберігатися два роки", — розповідає кореспондентка.Також знімальна група ТСН проаналізувала ціни на суші та роли."Роли з гребінцем та ікрою коштують 410 гривень, а Філадельфія з вугрем — 599 гривень... Найдорожчі суші (Каліфорнія з крабом в ікрі) коштують 820 гривень", — розповідає журналістка. На місяць кияни витрачають на рибу і морепродукти від двох до 20 000 гривень. "Багато. Полюбляємо ікорку, солену рибку... Можемо витратити до 20 000 на місяць", — каже містянин. Як виявило опитування, більш за все кияни полюбляють дорадо, креветки, сибас, форель та кальмарів.Тим часом через дуже високий попит в Україні підскочили ціни на популярний овоч, а саме, ріпчасту цибулю. Продукт додав у вартості 19%.Читайте також: В Україні продовжує дешевшати популярний овоч: яка ціна наразі Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились "Золоті" паски: скільки коштує виликодня випічка у Києві