Скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику та в морозильній камері

Види м'ясних продуктів, які можна зберігати в холодильнику і морозильній камеріНайпопулярнішими серед українців видами м'яса є: яловичина; свинина; курятина, індичка, качка; баранина; кролик.Також часто купуються різноманітні субпродукти - нирки, серце, печінка.Щоб зрозуміти, скільки і за якої температури можна зберігати м'ясо, варто звернути увагу на те, який це саме вид м'ясного продукту.Терміни зберігання м'яса в морозильній камеріВони варіюються також залежно від того, як саме м'ясний продукт був оброблений перед зберіганням.Оброблене м'ясо зберігається: сосиски, м'ясні делікатеси, хотдоги - не більше 1-2 місяців; бекон - 1 місяць; котлети для гамбургерів - від 3 до 4 місяців.Якщо ви попередньо зварили м'ясо, його можна спокійно заморожувати на 2-6 місяців, лише варені курячі нагетси зберігаються в морозильній камері не більше 1-3 місяців.Скільки можна зберігати в морозильній камері цілі шматки м'яса: стейк - 6-12 місяців; печеня - 4-22 місяці; відбивні - 4-6 місяців.Домашня птиця зберігається в залежності від розміру: ціла індичка чи курка - 1 рік; шматочки курячого м'яса або індички - не більше 9 місяців.Шматки свинини чи яловичини можна зберігати в залежності від температурного режиму морозильної камери: 3-4 місяці за температури від -10 до -8° C; 4-8 місяців за температури від -18 до -10° C; 10-12 місяців за температури від -24 до -18° C.Скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику

Якщо через будь-які причини ви не можете покласти м'ясо до морозильної камери, можна зберігати його в холодильнику. Однак, терміни в цьому випадку значно скорочуються.Куряче м'ясо можна зберігати до чотирьох діб, однак тут варто звернути увагу на температурний режим: 24 години за температури від +7 до +10° C; близько 48 годин за температури від +4 до +7° C; три доби за температури від 0 до +4° C; чотири доби за температури від -4 до 0° C.Свинину та яловичину також можна зберігати в холодильнику, якщо у вас немає можливості покласти м'ясо до морозильної камери. Тут термін зберігання також залежатиме від температури: не більше 12 годин за температури від +5 до +7° C; до одної доби за температури від 0 до +7° C; до двох діб за температури від -3 до 0° C.Якщо ви хочете якомога довше зберегти охолоджену курячу тушку в холодильнику, рекомендується спершу вийняти з неї всі кістки. М'ясо починає псуватися саме від кістки. Тож якщо її вийняти, продукт довше залишатиметься свіжим за правильно встановленої температури.А якщо вам потрібно зберегти свинину чи яловичину, краще залишити великий шматок м'яса, не розрізаючи його. Так продукт зберігатиметься довше і краще.