Спалює жир, бадьорить і знімає стрес: універсальна приправа для тих, хто на дієті

Ірма Шелест
Переглядів статті Спалює жир, бадьорить і знімає стрес: універсальна приправа для тих, хто на дієті 2979
10.06.23 19:36

До складу розмарину входять вітаміни А, В9, С, Е, РР. Також ця приправа багата на натрій, залізо, магній та кальцій. В ній містяться ефірна олія, лінолева, лауринова, розмаринова, урсулова, олеїнова кислоти, тіамін, валін, лізин, рибофлавін тощо.Чим корисний розмаринДієта чи будь-яке обмеження в звичному режимі життя — це надзвичайний стрес для організму. Тому дієтологи часто спочатку вивчають психологічний стан людини, морально готують її до дієти, а вже потім формують раціон харчування. Необхідно не лише створити мотивацію, але й допомогти подолати можливі труднощі, які завжди з'являються в процесі схуднення.З цією роллю чудово справляється приправа, яку можна знайти на кожній кухні. І йдеться про розмарин. Здається, що його хімічний склад був спеціально створений природою для дієти. Ця трава допомагає прискорити обмін речовин, що спалює зайві кілограми. А з іншого боку, саме розмарин є одним з найсильніших продуктів рослинного подходження, які позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи.За допомогою поліпшення мозкового кровообігу розмарин також стимулює розумову діяльність. З давніх-давен його використовували для боротьби зі стресом та нервовими розладами, оскільки приправа може підвищити життєвий тонус та наповнити організм новими силами.Як правильно приготувати чай з розмаринуПід час схуднення рекомендовано пити чай з розмарину, який допоможе позбутися стресу і швидше зменшити зайві кілограми. Як заварювати розмарин? Все дуже просто: залийте 0,5 л окропу 1 чайну ложку листя приправи. Чай повинен настоюватися в термосі приблизно півгодини. Після цього його варто процідити і приймати тричі на день до їди по дві столові ложки. Зберігати чай з розмарину краще в холодильнику.Читайте також: Всього лише шість продуктів: що треба їсти, щоб засвоювався кальцій В чому користь ягід жимолості: сім фактів, про які ви могли не знати Кунжут: користь і шкода, чим білий відрізняється від чорного і скільки на день потрібно їсти