Узвар із сухофруктів: рецепт традиційного напою на Святвечір

Узвар - компот із сухофруктів з додаванням меду чи цукру вважають одним з найдавніших напоїв. Крім того, він головна і важлива частина трапези на Святий вечір і Різдво. Рецепт традиційного українського напою, у матеріалі ТСН.ua.Інгредієнти 3 л води 200 г сушених яблук 100 г сушених груш 100 г чорносливу 100 г ізюму 50 г кураги 50 г інжиру кілька штучок гвоздики мед за смакомПриготування 1. Сушені фрукти викладіть у друшляк та ретельно промийте під проточною водою. Потім покладіть їх до каструлі та залийте трьома літрами води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою.2. Вимкніть вогонь і додайте гвоздику. Добре перемішайте та залиште узвар, аби він охолов.3. Коли узвар трохи охолоне, то додайте мед. Добре охолодіть напій та подавайте до столу.Читайте також: Рулет, пляцок і ламанці: святкові рецепти випічки з маком на Різдво Різдвяні пампухи: старий рецепт пухкої і солодкої здоби Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинстваПідписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.