В якій воді варити картоплю -- в холодній чи гарячій: різниця є

Немає, напевно, такої людини, яка б хоча раз не варила картоплю. Ми всі це робимо регулярно, не задумуючись, в якій воді варимою= картоплю,. Найчастіше звикли кидати, наприклад, почищену картоплю в холодну воду, так і робимо протягом життя. Проте, у цій простій справі теж є свої правила, які потрібно хоча б знати. В холодній чи гарячій воді варити, залежить від того, яку картоплю ви готуєтеВ якій воді варити картоплю шматочкамиПочищену картоплю, шматочками, на пюре, кулінари не радять кидати в холодну воду, як ми до того звикли. Почекати, поки вода закипить. А все для того, щоб зберегти більше корисних речовин. Готують таку картоплю приблизно 20 хвилин, до м'якості. Перевіряють готовність виделкою , чи легко вона входить у шматочок.У якій воді варити картоплю в мундиріКартопля в мундирі вважається найбільш корисною, все через шкірку, багату на калій. От таку картоплю потрібно заливати холодною водою, щоб вона покривала овоч приблизно на 3 см.Якщо зварити картоплю правильно, то в ній збережуться всі корисні елементи -- калій, фосфор, кальцій та залізо, вітамінами групи В, А, С та ін. Картопля готується на середньому вогні, в підсоленій воді. Читайте також: Картопля різного кольору, жовта, біла, червона – яка смачніша, яка краще зберігається 90% людей не знають, як правильно готувати картоплю по-селянськи