Виявляється, чистити печериці зовсім не обов'язково. Роблять це, найчастіше, через побоювання, що на грибах залишилися забруднення. Але, якщо ретельно помити печериці у воді, боятися немає чого. Щоб перестрахуватися можете лише оновити зріз. А ось видаляти "спіднички" чи коричневі пластини не потрібно — саме вони додають особливого грибного смаку та аромату.Є сенс у чищені капелюшка тільки тоді, коли гриби вже виросли у понад 5 см у висоту. Як тільки печериці збільшуються в розмірах, їхня шкірка потовщується і гриби стають більш жорсткими. Особливо на цей нюанс варто звернути увагу, якщо ви збираєтесь готувати фаршировані печериці, адже для цієї страви найбільше підходять саме великі гриби.Як правильно мити печериціЧистити чи не чистити — справа кожного. А ось мити печериці потрібно обов'язково, адже бруду позбавлятися безумовно потрібно. Особливо, якщо ви збираєтесь їсти печериці сирими і не піддавати їх термічному обробленню.Спочатку гриби потрібно промити під струменем проточної води і відразу відкласти на паперовий рушник. Печериці швидко вбирають вологу, тому їх не варто довго мити без просушування. Якщо гриби візуально досить чисті, краще взяти ганчірку, намочити її у воді і злегка протерти печериці. Тоді вони не наситяться зайвою водою і вийдуть хрусткими під час приготування.Серед досвідчених кулінарів є один цікавий лайфгак. Гриби можна викласти у об'ємну ємність, залити водою і додати одну столову ложку пшеничного борошна. Він буде виступати як своєрідний скраб, який миттєво видалить весь засохший бруд.Читайте також: Ці секрети знають не всі: як правильно чистити різні види грибів Як сушити гриби: в духовці, сушарці, мікрохвильовій печі і на сонці