Всього лише шість продуктів: що треба їсти, щоб засвоювався кальцій

Кальцій потрібен нам, щоб кістки були міцними і здоровими, а остеопороз не мучив у будь-якому віці. Але наш організм не може засвоювати один кальцій, для цього йому необхідний баланс із фосфором та магнієм. Якщо не вистачає магнію, кальцій не лише не буде засвоюватися, але й почне швидко виводитися. Тому обов'язково додайте до свого раціону такі шість продуктів: домашній сир — у ньому є баланс кальцію та фосфору, які містяться в ідеальних пропорціях (якщо ви не любите цей продукт, його можна замінити оселедцем або яйцями); свіжу зелень; бобові (квасолю, горох); сир тофу — в ньому містяться одразу кальцій, фосфор і магній; цільнозерновий хліб і какао — вони багаті на магній; листову капусту, броколі, мигдаль, інжир — вони містять цитрат кальцію, який добре засвоюється організмом.Як правильно сформувати раціонДуже важливо сформувати щоденний раціон так, щоб уникнути або різко обмежити кількість продуктів, які викликають пришвидшене виведення кальцію з організму. Це кофеїн, жири, сіль. Також перешкоджає всмоктуванню кальцію надлишок фітинової та щавлевої кислоти, фосфатів. Тому краще обмежети вживання шоколаду, буряків, ревеню, щавлю і шпинату.Обов'язково додайте до раціону курагу, яка багата кальцієм. Не забувайте рухатися. Це піде лише на користь кістковій тканині. Особливо корисні біг, вправи з гантелями, ходьба.Від чого варто відмовитися, щоб підняти рівень кальцію в організміТе, як в організмі засвоюється кальцій, залежить не лише від балансу магнію та фосфору, але й від балансу жирів і жирних кислот, білків і кальциферолів. Якщо є нестача або, навпаки, надлишок жирів, особливо тих, що багаті на насичені жирні кислоти, всмоктування кальцію ускладнюється. Тому краще на деякий час повністю відмовитися від яловичого сала, кулінарних жирів, маргарину.Читайте також: Кунжут: користь і шкода, чим білий відрізняється від чорного і скільки на день потрібно їсти Турецька, єгипетська, кенійська: традиції приготування кави різних народів світу Важливо знати для здоров'я: кому не можна вживати полуницю і чому