Гарбузовий суп варять по-різному — з вершками або без них, із картоплею, крупою, на одному гарбузі. Пропонуємо 5 осінніх рецептів супу-пюре з гарбузаГарбузовий крем-суп з вершками на курячому бульйоніЦе, напевно, один з найсмачніших осінніх супів-пюре з гарбуза з пряними травами, часником та вершками. Інгредієнти: Курячий бульйон - 6 склянок Сіль - 1,5 ч.л Гарбузове пюре - 4 склянки. Нарізана петрушка - 1 ч. л Очищена і нарізана цибуля - 1 склянка. Нарізаний чебрець - 1/2 ч.л Очищений і нарізаний часник - 1 зубчик Жирні вершки - 1/2 склянки. Чорний перець горошком - 5 штПриготування: Нагріти бульйон, додати сіль, гарбузове пюре, цибулю, чебрець, петрушку, часник та перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити протягом 30 хвилин, не накриваючи. Подрібнити суп у пюре за допомогою блендера. Довести до кипіння ще раз. Після цього зменшити вогонь до мінімуму та варити ще 30 хвилин, не накриваючи. Додати вершки, прогріти. Смачного.Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молокомПропонуємо спробувати цей трохи екзотичний гарбузовий суп на кокосовому молоціІнгредієнти: Гарбуз, очищений та нарізаний - 1,2 кг Вода - 10 чашок. Кокосове молоко - 1/4 чашки. Зелена цибуля, нарізана - 2 стебла. Пластівці червоного перцю - 1/4 ч.л Помідор, очищений та нарізаний - 1 шт. Часник, очищений та нарізаний - 1 зубчик. Суміш приправ - 1/4 ч.л Сіль на смакПриготування: Воду довести до кипіння. Помістити гарбуз у каструлю, додати сіль та зменшити нагрівання. Додати решту інгредієнтів, крім приправ і кокосового молока. Накрити каструлю і варити близько 20 хвилин до м'якості гарбуза. Зняти з вогню та збити блендером. Додати кокосове молоко та прянощі і варити на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Зняти з вогню і подавати разом із хлібом або грінками.
Суп з гарбуза та цвітної капусти Рецепт чудового осіннього супу з сезонних овочів на курячому бульйоні.Інгредієнти: Цвітна капуста - 1/2 головки. М'якота гарбуза - 400 г. Морква - 1 шт. Курячий бульйон - 1,5 л. Вершки - 100 мл. Каррі - 1/2 ч.л Сіль на смак.Приготування: Курячий бульйон довести до кипіння. Гарбуз та моркву почистить, нарізати кубиками, цвітну капусту розділити на суцвіття. Додати овочі в бульйон і варити 15-20 хвилин до м'якості. Вийняти овочі із супу, подрібнити у блендері, потім викласти назад у каструлю. Додати каррі, сіль та прогріти суп. Подавати, додавши у тарілку вершки та соус песто.Гарбузовий суп-пюре з нутомІнгредієнти: М'якота гарбуза - 200 г Цибуля - 1 шт. Часник - 3 зубчики. Консервований горох нут - 1 склянка. Можна використовувати звичайний нут, замочивши його на ніч у воді і відваривши його до м'якості. М'ясний бульйон - 250 мл Мускатний горіх - 1/4 ч. л Мелена зіра - 1/4 ч.л Куркума - 1/4 ч. л Сушений естрагон - 1 ч. л Оливкова олія - 2 ст.л Сіль, перець на смакПриготування: Гарбуз нарізати невеликими кубиками, відварити до готовності. Цибулю та часник очистити та дрібно нарізати. На оливковій олії обсмажити цибулю та часник. Додати гарбуз, потушити пару хвилин, потім всипати відварений горох нут, приправити та готувати, помішуючи, 2 хвилини. Влити бульйон, посолити, поперчити та готувати на невеликому вогні ще пару хвилин. Збити отриману масу у блендері.Читайте також: Смузі з гарбуза - смачний напій для схуднення Найсмачніша гарбузова каша: як зварити страву з рисом, пшоном на молоці, на воді