Хоча існує багато різних рецептів квашення, один момент завжди залишається незмінним: качани повинні бути якісними і підходити для цього процесу. Дачники назвали декілька важливих ознак, щоб в магазині "на око" визначити, чи підійде капуста для квашення.
Найперше, на що слід звернути увагу, це форма качана. Вона повинна бути округлою і дещо сплюснутою. Така форма показує, що листя прилягає одне до одного досить щільно, а це означає, що овоч збереже текстуру після ферментації. Найчастіше круглі качани належать до середньопізніх та пізніх сортів. Не беріть ті, які мають витягнуту чи неправильну форму.
Ще одним важливим критерієм є колір. Для квашення найбільше підходить майже біла, світло-зелена капуста. Зовнішні листки повинні бути навіть злегка зеленими, але "серцевина" — білою. Це означає, що овоч стиглий. Темно-зелене листя зазвичай належить до ранніх сортів, які, хоч і привабливі на вигляд, проте для квашення зовсім не підходять.
Не соромтесь в магазині злегка стиснути качан. Він повинен видати легкий глухий хрускіт. Ця ознака також вказує на стиглість овоча.
Читайте також:
Додайте у класичне "Олів'є" один продукт, щоб змінити його смак: кухар з ресторану дав пораду
В Мережі показали, як варили яйця 1914 року: кілька секретів, які будуть корисними й сьогодні
Щоб вийшла смачною і не гірчила: коли квасити капусту в листопаді 2024 року — сприятливі дні