Щоб не мити після варіння каструлю від бурякового накипу, а також не відчувати запах овоча по всій квартирі, можна зварити буряк у пакеті. Цей спосіб також допоможе зробити так, щоб овоч не втратив свій яскраво-червоний колір.Що для цього потрібно робити? Спочатку буряк ретельно відмивають від бруду, а потім кладуть до пакета. Кожен овоч повинен бути окремо. Далі з пакетів максимально випускається повітря, а зверху зав'язується вільний вузлик.Потім буряки кладуть до каструлі, заливають водою та ставлять на сильний вогонь. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити. Зверніть увагу, що буряки повинні бути повністю занурені у воду, але краї пакета мають стирчати.Скільки часу треба варити буряк у пакеті? Тут все залежить від розміру самого овоча. Якщо це середній буряк (приблизно 200 г), то вам знадобиться близько 50 хвилин. А ось великі буряки (400-500 г) будуть варитися щонайменше 2 години.Щоб буряк не втратив свій колір під час варіння, можна також спробувати приготувати його в мікрохвильовій печі. Для цього овоч миється, насухо витирається. Далі по всьому буряку робляться проколи виделкою, а його кладуть до пакета. Виставляється максимальна потужність. Буряк середнього розміру готуватиметься в такому разі близько 10 хвилин.Читайте також: Врятуєте свої кімнатні квіти: буряковий відвар для рясного квітіння Запікати чи варити: як правильно готувати буряк, щоб він був корисним для здоров'я Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк