Під час вибору губки для миття посуду фахівці рекомендують враховувати тип посуду, характер забруднення та інтенсивність очищення. Правильний вибір допоможе зберегти красу і функціональність кухонного начиння, а також забезпечить ідеальну чистоту вашого посуду.Як вибрати губку для миття різних типів посуду: про це майже ніхто не знає Зелена губка. Ця губка найжорсткіша, тому вона ідеально підходить для каструль і деко із пригорілою їжею. Однак експерти не рекомендують її використовувати для миття делікатного посуду – скляного чи з антипригарним покриттям. Синя губка вважається універсальною, вона середньої жорсткості й підходить для щоденного використання. Нею можна мити будь-який посуд, у тому числі й антипригарний, вона не залишає подряпин. Червона губка – найделікатніша. Її можна використовувати для миття кришталю, порцеляни й тонкого скла. Вона не залишає подряпин на найніжніших поверхнях. Жовта губка також універсальна і підходить для більшості типів посуду, включно зі скляним і керамічним. Однак може бути недостатньо ефективною для сильних забруднень, з якими на відмінно справляється зелена та синя.Читайте також:Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарівЗ якого м'яса не можна варити холодець: воно лише зіпсує смак стравиПокладіть подушку ось так – ваш сон буде міцним і спокійним