Заливне з хребта червоної риби: як приготувати

Не для кого не секрет, зо червона риба є не лише смачною, а й корисною. Вона незамінна у раціоні для попередження атеросклерозу. У цій рибі багато «хорошого» холестерину, який зменшує кількість бляшок холестерину. Лосось, сьомга містить невелику кількість вуглеводів і відмінно підходить для раціону діабетиків. А велика кількість вітаміну А робить лосось корисним для здоров’я очей. І це далеко не вся користь червоної риби.Але на жаль, сьогоднішні ціни на філе червоної риби кусаються, в той час як ціни на хребти, що продаються, цілком доступні.Що можна приготувати з хребтів червоної риби? Спробуйте заливне, яке готується дуже просто, а результат вас здивує. Така страва буде доречною і для святкового різдвяного чи новорічного столу.Інгредієнти: Хребет червоної риби - 1 шт., Вода - 1.5 л, Желатин - 15 г, Цибуля ріпчаста - 1 шт., Часник - 2 зубчики, Лавровий лист - 3 шт, Перець чорний горошком - 6 шт, Сіль - за смаком.Як приготувати заливне з хребтів червоної риби Хребет червоної риби миємо, розрізаємо на декілька шматків, кладемо в каструлю. Додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний горошком і очищену цибулю. Заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь. Як риба почне закипати, зменшуємо вогонь і готуємо на маленькому вогні 20 хвилин. Знімаємо піну, яка утворюється. Готову рибу виймаємо на тарілку і охолоджуємо. Желатин заливаємо 100 мл холодної води, залишаємо при кімнатній температурі на декілька хвилин щоб набухав. Набухший желатин відправляємо до рибного бульйону, перемішуємо, бульйон має бути досить гарячим. Видавлюємо і додаємо часник і перемішуємо. Додатково солимо бульйон за смаком. Проціджуємо бульйон через сито. Відділяємо рибу від кісток і І викладаємо по мисках. Заливаємо рибним бульйоном і ставимо в холодильник на декілька годин, щоб застигло. Додатково можна прикрасити зеленню, додати яйце, консервовану кукурудзу, горошок.Читайте також: Капуста в пакеті: готувати одне задоволення, а смак — ні з чим не порівняти Що корисніше — оселедець чи червона риба: відповідь вас здивує