Розповідаємо про сміливі поєднання червоного вина та деяких продуктів, які обов’язково здивують ваших гостей.З якими продуктами можна поєднувати червоне вино: несподівані тандеми Чорний шоколад із сіллю. Темний шоколад, який має уміст какао від 70%, з тонкою ноткою морської солі ідеально доповнить напівсухі та напівсолодкі червоні вина. Таніни вина й какао працюють як тандем: вони підсилюють одне одного, а сіль додає вишуканості. Просто розламайте плитку шоколаду на маленькі шматочки й подавайте як легку закуску чи десерт. Обсмажені баклажани з часником. Так, це поєднання досить несподіване. Однак цей овоч має насичену текстуру та солодкуватий присмак, тому чудово доповнюватиме смак червоного вина. Особливо закуска буде ідеальною для сухого вина, так як пом’якшуватиме його кислотність і підкреслюватиме фруктові ноти. В'ялені томати. Їхній насичений карамельний смак буквально створений для червоного вина. Особливо добре вони розкриваються з винами, які мають фруктові ноти. В’ялені томати можна подавати як самостійну закуску або додати їх до брускет із вершковим сиром. Чипси з пармезану. Хрусткі, солонуваті чіпси з пармезану на відмінно поєднуються з напівсухими та напівсолодкими винами. Вершковий смак чипсів підсилюватиме м'якість напою, створюючи ідеальний баланс. Щоб зробити чипси, натріть пармезан, розкладіть невеликими гірками на пергаменті та запечіть у духовці до золотистого кольору. Гірка кава. Такий тандем напоїв підсилюватиме їхні смаки. Найкраще кава підходитиме до напівсолодких вин. Зваріть свіжий еспресо і подавайте маленькими порціями у поєднанні з вином – такий контрастний дует розкриє несподівані грані смаку.Читайте також:Узвар із сухофруктів: рецепт традиційного напою на СвятвечірЯк швидко позбутися неприємного запаху в холодильнику: неочікуваний метод