Альтернатива каві: як правильно заварювати цикорій, шкода та користь напою

Цикорій все частіше використовують як альтернативу каві. Зокрема, він заспокоює нервову систему та сприяє травленню. Утім, є і протипоказання.Як правильно заварювати цикорій і кому його вживати не варто - читайте даліЩо таке цикорійЦикорій - це багаторічна висока трава з блакитними квітками-кошиками. Він набуває популярності як альтернатива каві та важливий компонент лікувальної практики. Корінь рослини містить інулін, вітаміни групи В, дубильні речовини, каротин та органічні кислоти.

В Україні рослина росте на полях та лісах. Вживати траву вперше почали у Єгипті, а вже згодом почали вирощувати у Європі. Як цикорій впливає на організм: Підтримує серцево-судинну систему Заспокоює нервову систему Сприяє стабілізації рівня глюкози в крові Має протизапальну дію Сприяє кращому травленню.Як заварювати цикорій Для приготування використовуйте розчинний цикорій або підсмажений подрібнений корінь. Додайте 1-2 чайні ложки цикорію на 250 мл води. Закип’ятіть воду, дайте їй охолонути до 90-95°C і залийте нею цикорій. Залиште на 3-5 хвилин. Якщо використовуєте подрібнений корінь, процідіть напій. Для покращення смаку можна додати молоко, мед або спеції.Шкода від цикорію Цикорій сприяє виділення жовчі. Тому його варто уникати людям, у яких камені в жовчному міхурі. Може викликати алергію Також цикорій не рекомендують вживати вагітним.За відсутності протипоказань, цикорій може бути корисним доповненням до щоденного раціону.Читайте також: Цей чай руйнує шлунково-кишковий тракт і печінку: китайці порівнюють його з отрутою