Фракции договорились по закону о рынке земли, – Разумков

Фракции договорились по закону о рынке земли, – Разумков (GlavPost) Депутаты будут совместно готовиться ко второму чтению законопроекта об обороте земель сельскохозяйственного назначения. Такой меморандум подписали все фракции и депутатские группы в Верховной Раде. Сам же документ, когда станет законом, заработает только в конце 2020 года.

Про це розсказав голова Верховної Ради Дмитрій Разумков в ефірі "Свобода слова Савика Шустера" вечером 20 декабря.


РЕКЛАМА

Сьогодні є понімання між різними політичними силами у парламенті: підписані меморандуми всі фракції та депутатські групи, де досягнуті ті договори, в рамках яких ми будемо працювати над підготовкою цього важливого важливого закону, про котрого вдруге читання, - сказав Разумков.

Спикер Раді відметил: "За результатами прийняття ринке землі - це не може бути швидким процесом". Председатель Ради об'ємнив, що потрібно зробити ще кілька важливих шагів. У приватності він використав цей, що далі:

Привести в порядок реестри. Защитити владельців землі від рейдерства. Разобраться з державною землею, яка "ображає іногда за корупційними механізмами".

Ми говоримо про прийняття цього закону, але це не важливо, що після його прийняття він начне працювати. Він начнет працювати в конце 2020 року. Надо доработать еще много реформ. На це відведено час, - подітожила глава ВРУ.

Скандал вокруг закону про ринке землі: головне 13 листопада ВРУ в першому чтені прийняв законопроект 2178-10 від "Слуги народу" про продаж земель сільськогосподарського призначення. 17 декабря, накануне второго чтенія, під Радой відбулися кілька акцій протесту. За час митинги продемонстрували стільникові демонстранти з поліцією, поліція затримала 26 людини. 18 декабря депутати ссорилися і толкалися при обсужденіях поправок до законів про земле. 

Що міняє закон про ринке землі? Наразі проект закону, піддержаний Радою в перших чтеніях, відзначає закупівлю покупок і продаж земель сільськогосподарського господарства. Однак заробітчастий ринок таких земель з 1 жовтня 2020 року. Документ також затримує покупку земельних компаній, в яких є бенефіціар - іностранц (однако цей запрет діє лише до 1 січня 2024 року).

Найчастіше великі українці не підтримують ринок землі / Інфографіка 24 каналу

Заметим, що Україна - одна з цілих шести чужих країн, де нельзя продає землю сільськогосподарського призначення.

Страни, в яких нельзя продавати землю / Інфографіка 24 каналу


РЕКЛАМА

РЕКЛАМА