Кому категорично заборонено їсти зелений часник і чому

Дієтологиня Наталія Ківа на своїй сторінці у фейсбук розповіла, яка від зеленого часнику користь та кому його не варто споживати.Зелень часнику: користь для людського організмуЗа словами дієтологині, зелений часник можна назвати справжнім природним антибіотиком, який має противірусні властивості. Молоді пагони містять в своєму складі чимало вітамінів (зокрема, А, В1, В2, РР, Е, С, К), а також мікроелементи, магній, калій, сірку, марганець, фосфор, мідь, фітонциди та залізо.Також зелений часник корисний тим, що він містить селен, який допомагає врегулювати міжклітинний обмін та сприяє омолодженню і еластичності шкіри. В народній медицині цей продукт використовується дуже часто, особливо для того, щоб лікувати серцево-судинні, вірусні захворювання, проводити профілактику інсульту та інфаркту, знижувати рівень холестерину і артеріального тиску.Зелений часник має і протибактеріальні властивості. Він може чудово боротися з кишковими паразитами, регулює окислювальні процеси в організмі, виступаючи природним антиоксидантом. Інколи він може допомогти навіть у лікуванні онкологічних захворювань.Його можна додавати до салатів, заправок, соусів, супів, рибних, овочевих і м'ясних страв. Якщо вживати зелений часник в помірній кількості, він принесе чимало користі.Кому зелений часник їсти заборонено

Не варто забувати, що зелений часник - це не лише користь. В його складі містяться також токсичні речовини та кислота. Саме тому його потрібно з особливою обережністю їсти людям, які хворіють на: гастрит; захворювання нирок; захворювання шлунково-кишкового тракту; виразку шлунку.Якщо ви алергік, включати зелені пагони молодого часнику до раціону також не можна. Мамам, які годують своїх дітей грудним молоком, про цю зелень краще забути.Зелений часник посилює апетит, а тому його не рекомендовано вживати людям, які боряться з надмірною вагою.