Новий кулінарний рекорд – в Україні приготували найменшу порцію борщу (фото, рецепт)

В Україні 24 травня 2024 року встановили новий гастрономічний рекорд і приготували найменшу порцію борщу об'ємом 7 мл. Крихітна страва помістилась на двох чайних ложках. Про це повідомили у мережі супермаркетів "Сільпо".Мікроборщ приготував шеф-кухар Микола Ільїн разом із гостями супермаркету. Цей рекорд був зафіксований експертами Національного реєстру рекордів України.

Щоб борщ вдався насиченішим шеф-кухар заздалегідь приготував м’ясний бульйон, а ще запік моркву та буряк у печі. Час приготування страви становить близько 30 хв.

Як приготувати мікроборщ, інгредієнти: свинина - 0,6 г; вода - 4 г; картопля - 0,5 г; капуста біла - 0,4 г; буряк відварений - 0,8 г; варена морква - 0,3 г; томатна паста - 0,3 г; цибуля ріпчаста - 0,2 г; сіль - 0,02 г; цукор - 0,02 г; перець чорний мелений - 0,005 г; олія рослинна - 0,1 г; часник - 0,1 г; зелень ­- 0,1 г.Відтепер у меню Сільпо Resto можна замовити борщову церемонію, де при вас на мікроплиті приготують найменший борщ в Україні.