Пишні оладки на кефірі бех дріжджів: як зробити, щоб вони залишались м'якими після охолодження

За цим рецептом, приготовані оладки будуть пишними та м'якими навіть, коли охолонуть. І справа тут не в особливих інгредієнтах, а в секретах приготування. Інгредієнти: Яйце -- 1 штука. Цукор -- 15 грамів. Ванільний цукор - 5 грамів. Кефір -- 350 грамів (2,5% жирності) Борошно -- 340 грамів. Сода -- 3 грами Олія для смаження Як приготувати: Змішайте яйце, цукор і ванільний цукор до однорідної маси. Підігрійте кефір до 40 °C, додайте його до маси і знову перемішайте. Поступово додавайте просіяне борошно, доводячи тісто до консистенції густої сметани. Тісто повинно сповзати з ложки. В кінці додайте просіяну соду і акуратно перемішайте. Дайте тесту відстоятися 20 хвилин. Обсмажте оладки на розігрітій сковороді з двох боків до золотистого кольору. Секрет пишності і м'якості цих оладок криється в кількох простих правилах: Крім основних інгредієнтів, важливо використовувати кефір кімнатної температури. Саме він, взаємодіючи з содою, забезпечує пишність оладок. Борошно просіюємо, щоб наситити його киснем і зробити тісто легшим. Соду додаємо в самому кінці і акуратно перемішуємо. Перед смаженням тісто має відстоятися протягом 20 хвилин. За цей час сода вступить у реакцію з кислотою кефіру, і оладки піднімуться під час смаження. Можна екксперементувати з начинками, додати в тісто тертий сир, шматочки фруктів або ягід, шоколадні чіпси тощо...Читайте також: Наполеон з листкового тіста: швидкий рецепт, який завжди виходить Млинці з дріжджового тіста з гречаною, рисовою та пшоняною крупою — смачні та незвичайні