
На вигляд – це звичайне сало. Втім, насправді воно штучне.
У ньому можна змінювати жирність та колір. Єдине, що потребує вдосконалення – це смак. Учені прагнуть досягти максимальної схожості з оригіналом.
Штучне сало
"За смаком воно трошки солонувате, жирнувате. Як такого смаку сала немає, просто воно за твердістю, щільністю імітує сало. Тому можна просто додати часничку, ще чогось і зробити закуску, але вона буде менш калорійною", – пояснив доцент Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк.
Низька калорійність – це одна з найбільших переваг цього продукту. А якщо додавати лише рослинні масла, таке сало зможуть їсти навіть вегетаріанці.
Для тих людей, які дотримуються дієти або яким не можна звичайне сало, це буде дуже гарна альтернатива,
– вважає майстриня виробничого навчання Сумського аграрного університету Ольга Середа.
Утім, попри всі переваги, до нового винаходу сумських науковців продавці та покупці наразі ставляться скептично.
Натуральне сало на ринку у Сумах коштує близько сотні гривень. Собівартість штучного – удвічі менша, близько 40 гривень. Утім, продавці переконані, на їхню продукцію попит буде завжди, бо, кажуть, замінити смак справжнього українського сала неможливо.
+Відео24.ua

На вигляд – це звичайне сало. Втім, насправді воно штучне.
У ньому можна змінювати жирність та колір. Єдине, що потребує вдосконалення – це смак. Учені прагнуть досягти максимальної схожості з оригіналом.
Штучне сало
"За смаком воно трошки солонувате, жирнувате. Як такого смаку сала немає, просто воно за твердістю, щільністю імітує сало. Тому можна просто додати часничку, ще чогось і зробити закуску, але вона буде менш калорійною", – пояснив доцент Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк.
Низька калорійність – це одна з найбільших переваг цього продукту. А якщо додавати лише рослинні масла, таке сало зможуть їсти навіть вегетаріанці.
Для тих людей, які дотримуються дієти або яким не можна звичайне сало, це буде дуже гарна альтернатива,– вважає майстриня виробничого навчання Сумського аграрного університету Ольга Середа.
Утім, попри всі переваги, до нового винаходу сумських науковців продавці та покупці наразі ставляться скептично.
Натуральне сало на ринку у Сумах коштує близько сотні гривень. Собівартість штучного – удвічі менша, близько 40 гривень. Утім, продавці переконані, на їхню продукцію попит буде завжди, бо, кажуть, замінити смак справжнього українського сала неможливо.
+Відео24.ua