
Навколо запашного напою постійно точаться суперечки щодо користі та впливу на здоров'я, передає 24apteka.
Та поки науковці та медики сперечаються, властивості улюбленої кави можна суттєво покращити додатковими інгредієнтами.
1. Корицю додають до кави для підвищення настрою і здоров'я серця, адже вона містить вітаміни групи В, Е, К і понад 40 інших корисних сполук.
Кориця робить каву ароматнішою і зміцнює здоров'я серця
Окрім того, спеція захищає мозок і може знизити ризики розвитку онкологічних захворювань. Експерти рекомендують вживати цейлонську корицю – більш безпечний сорт, ніж сорт Касія, в якому багато рослинного кумарину.
2. Імбир має чудові антиоксидантні та протизапальні властивості. Він корисний для лікування простудних захворювань, м'язових болів, нудоти і захворювань травної системи. Також імбир знижує рівень холестерину і метеоризм.
3. Кава з куркумою сприяє здоров'ю печінки, органів травлення та нервової системи, допомагає зменшити депресію і занепокоєння. Найкраще разом з куркумою класти в напій щіпку чорного перцю, який покращує біодоступність спеції, роблячи її більш ефективною.
Кава з куркумою допомагає зменшити депресію і занепокоєння
4. Натуральний какао-порошок містить багато природного заліза, харчових волокон і магнію. Тож кава з какао корисна для здоров'я серця, контролю кров'яного тиску і холестерину, поліпшення настрою і роботи мозку.
5. Кардамон допомагає активізувати слинні залози і роботу шлунка. Застосовується спеція і для профілактики респіраторних захворювань, покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск і має відхаркувальні властивості.
А ще спеція допомагає боротись з залежністю до солодкого, полегшує головний біль, добре заспокоює і розслабляє тіло.
Кардамон у каві покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua
Навколо запашного напою постійно точаться суперечки щодо користі та впливу на здоров'я, передає 24apteka.
Та поки науковці та медики сперечаються, властивості улюбленої кави можна суттєво покращити додатковими інгредієнтами.
1. Корицю додають до кави для підвищення настрою і здоров'я серця, адже вона містить вітаміни групи В, Е, К і понад 40 інших корисних сполук.
Кориця робить каву ароматнішою і зміцнює здоров'я серця
Окрім того, спеція захищає мозок і може знизити ризики розвитку онкологічних захворювань. Експерти рекомендують вживати цейлонську корицю – більш безпечний сорт, ніж сорт Касія, в якому багато рослинного кумарину.
2. Імбир має чудові антиоксидантні та протизапальні властивості. Він корисний для лікування простудних захворювань, м'язових болів, нудоти і захворювань травної системи. Також імбир знижує рівень холестерину і метеоризм.
3. Кава з куркумою сприяє здоров'ю печінки, органів травлення та нервової системи, допомагає зменшити депресію і занепокоєння. Найкраще разом з куркумою класти в напій щіпку чорного перцю, який покращує біодоступність спеції, роблячи її більш ефективною.
Кава з куркумою допомагає зменшити депресію і занепокоєння
4. Натуральний какао-порошок містить багато природного заліза, харчових волокон і магнію. Тож кава з какао корисна для здоров'я серця, контролю кров'яного тиску і холестерину, поліпшення настрою і роботи мозку.
5. Кардамон допомагає активізувати слинні залози і роботу шлунка. Застосовується спеція і для профілактики респіраторних захворювань, покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск і має відхаркувальні властивості.
А ще спеція допомагає боротись з залежністю до солодкого, полегшує головний біль, добре заспокоює і розслабляє тіло.
Кардамон у каві покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua