Майонез, який ми купуємо у магазин, може зберігатися достатньо довго - порівняно із зробленим вдома. Втім, терміни та умови зберігання можуть бути різними. Тому перш за все варто орієнтуватися на інформацію від виробника, що вказана на пакуванні. Як і де краще зберігати майонез, а також який термін придатності у цього соусу, читайте в матеріалі ТСН.ua.Найчастіше виробники радять зберігати майонез за температури від 0°C до 10°C. Втім, іноді соуси у м'якому пакуванні мають температурний режим до 18°C. Втім, тоді термін зберігання буде коротшим.Залежно від складу продукту майонез, який ще не відкривали, зберігається від 30 до 120 діб. Наприклад, термін зберігання класичного "Провансалю" - це 90 діб. Якщо ж тримати майонез у значно теплішій температурі, ніж 10°C, то тоді значно скорочується тривалість зберігання. Зберігати майонез після розкриття упакування варто відповідно до рекомендацій виробника. Що менше у складі консервантів, то швидше зіпсується продукт.Експерти радять купувати соус у скляній банці з кришкою чи у дой-пакетах (вакуумне пакування) з пластмасовою кришечкою - тоді пакування буде щільно закрите. Якщо ж соус у м'якому пакетику, який надрізають у кутику, то не вдасться герметично його закрити. Це значно зменшує термін зберігання продукту.