Сковорідкам не місце в холодильнику - і ось три причини чому

Метал зі сковорідки за холодних температур проникає в їжуЯкщо зберігати продукти в сковорідках з антипригарним покриттям чи із нержавілої сталі, тоді їжа не вступатиме з ними в реакцію. Все тому, що вони мають інертну поверхню. Не варто зберігати страви в холодильнику в сковорідках з алюмінію чи міді, тому що в них немає захисного покриття.Їжа, яка зберігається в таких сковорідках в холодильнику довгий час, забруднюється металами, що спричинює виникнення проблем із здоров'ям в майбутньому.Щодо сковорідок з емальованим покриттям, то вони знижують ризик, але він не зникає повністю.Коли немає герметичності страви швидше псуються та змінюють смакУ сковорідок немає герметичних кришок, тому продукти, які в них зберігаються в холодильнику, незахищені від утворення вологого середовища. А воно є ідеальним для росту бактерій, які забруднюють їжу. Зверніть увагу, що зіпсована їжа може стати причиною розладу шлунку та появи нудоти.Також продукти вбирають запахи з навколишнього середовища, а якщо сковорідка алюмінієва, то її поверхня може вступати в реакцію з кислими харчовими інгредієнтами. Хоча на здоров'я це не впливає, однак потім споживати таку їжу неприємно.Сковорідка пошкоджуєтьсяНа самому посуді зберігання продуктів в холодильнику в сковорідці також негативно позначається, адже її поверхня пошкоджується швидше. До прикладу, кислі чи солоні викликають корозію металу, а це зменшує довговічність посуду.Більше того, сковорідки з вуглецевої сталі та чавуну піддаються впливу вологого середовища в холодильнику і ржавують через це.Якщо продовжувати готувати їжу в пошкодженій сковорідці, часточки металу та інші речовини можуть проникати в продукти, що спричинятиме проблеми зі здоров'ям в довготривалій перспективі.Читайте також: Розігрівати заборонено: ці страви краще з'їсти холодними Краще з'їсти одразу: скільки можна зберігати готові макарони в холодильнику В жодному разі не їжте: як зрозуміти, що печериці вже зіпсувалися