Шоколадна ковбаска - десерт з дитинства, смак якого пам'ятає кожний. Втім, мало хто готує його зараз - хоч у приготуванні солодка ковбаска нескладна. Рецепт солодкої шоколадної ковбаски - на сайті ТСН.ua.Інгредієнти: 400 г пісочного печива; 150 г цукру; 140 г вершкового масла; 100 мл молока; 100 г волоських горіхів; 2 ст. л. какао. Приготування1. У мисці з'єднайте масло, молоко, цукор і какао. Поставте суміш на водяну баню й помішуйте до розчинення цукру.2. Поріжте ножем пісочне печиво так, щоб вийшла суміш крихти й невеликих шматочків. 3. Горіхи підсушіть на сковорідці, а потім - поріжте ножем. Додайте їх до подрібненого печива.4. Тепер змішайте шоколадну суміш та печиво з горіхами. Дошку застеліть харчовою плівкою. Викладіть на неї отриману масу. Сформуйте ковбасу діаметром приблизно 5–6 см.5. Поставте десерт на сім-вісім годин до холодильника.