У Великій Британії під час протестів проти карантину затримали понад півтори сотні людей

У Великій Британії під час протестів проти карантину затримали понад півтори сотні людей (GlavPost)

У суботу, 28 листопада, у столиці Великої Британії Лондоні силовики заарештували понад півтори сотні демонстрантів, які виступили проти запровадженого для боротьби з COVІD-19 локдауну.


РЕКЛАМА

Про це повідомляє The Guardian.

Столичні правоохоронці здійснили 155 арештів за правопорушення, зокрема відмову від дотримання протиепідемічних заходів, напад на поліцейського та зберігання наркотиків.

Зазначається, що у центрі міста в суботу зібралися сотні людей, а один із протестувальників вдягнув костюм Санта-Клауса. Демонстранти скандували "Свободу!" та спровокували обмеження руху.


РЕКЛАМА

Очікувалося, що масові акції розпочнуться опівдні біля Кінгс-Крос, однак мітингувальникам довелося змінити локацію після того, як поліція почала затримувати тих, хто приїжджав до залізничного вокзалу. Протестувальники зібралися у Гайд-парку. Наголошується, що більшість із них не мала захисних масок та не дотримувалася соціальної дистанції.

Поліція активно розганяла акцію протесту. "Така поведінка не лише порушує закон, але й створює ризик розповсюдження вірусу між різними регіонами країни. Саме з цієї причини ми закликаємо людей не їхати до Лондона, і саме тому ми будемо вживати відповідних заходів", - наголосив старший суперінтендант Стюарт Белл.

Водночас мітингувальники розповіли про жорстокий розгін. "Мене без жодної причини штовхнула поліція. Вони просто розчавлюють всіх, хто протестує. Це не вільна країна", - висловився до журналістів один із демонстрантів. У натовпі також помітили британця із плакатом "Ваш страх веде до втрати нашої свободи", а один із учасників вийшов на мітинг із прапором Швеції.Як повідомлялося, у Великій Британії планують послаблення карантинних обмежень. Кількість щоденних випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 знизилася, зокрема й завдяки тижням карантину, від 25 до 11 тисяч. На час локдауну було зачинено всі магазини, окрім із товарами першої необхідності. Люди переважно працювали з дому.

Перші дози вакцин від нового коронавірусу COVID-19 у Великій Британії мають з'явитися 7 грудня. Спершу щеплення отримають медичні працівники.

Нагадаємо, що Велика Британія перебуває у "десятці" країн-лідерів за кількістю випадків зараження коронавірусом.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА