В Одесі поховали медсестру, яка загинула під час пожежі у психіатричній лікарні

В Одесі поховали медсестру, яка загинула під час пожежі у психіатричній лікарні (GlavPost)

В Одесі 13 червня поховали медсестру Юлію Нікіту, яка загинула 10 червня під час пожежі в психіатричній лікарні міста.

Про це повідомляє Громадське.



Під час пожежі на нічній зміні з медперсоналу було тільки троє людей. У відділені, що горіло, перебували пацієнти похилого віку, які не могли пересуватися самотужки. До прибуття пожежних хворих рятувала медсестра Юлія Нікіта.

Але від отруєння продуктами горіння вона померла. За півгодини до церемонії прощання біля входу у психіатричну лікарню зібралися її співробітники — це близько 40 людей, а також родичі загиблої, які трималися осторонь. «Вони навіть не подзвонили, не сказали, я все з Інтернету дізналася, а якби його не було?» — плачучи розповіла журналістам невістка медсестри Тетяна. В ту ніч у відділенні чергували троє — Юлія Нікіта та дві санітарки. На церемонії прощання їх не було.

«Їх затаскали — по допитах, експертизах, вони вже ніякі», — пояснила відсутність санітарок співробітниця психлікарні. «Навіть якби то горіло не її відділення, вона б кинулася всіх рятувати. Вона завжди всім допомагала, була життєрадісною, любила багато посміхатися, нам її дуже сильно не вистачає,» — розповідає невістка медсестри Юлія Скубій. «Вона прожила дуже важке життя, вона сирота, сама вибилася, вивчилася. Вона була безстрашною людиною. Робила все, що треба для хворого. Навіть незважаючи на те, чи входило це в її обов’язки», — розповіла про медсестру її колега Зоя Веретено.

Витрати на поховання медсестри взяла на себе психлікарня. Через гроші на церемонії прощання між родичами та медперсоналом виникла перепалка, а саме — через вибір фірми ритуальних послуг. Нагадаємо, ввечері 10 червня у психіатричній лікарні в Одесі сталася масштабна пожежа, шестеро людей загинули, десятки постраждали.

12 червня кількість жертв зросла до 7. Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману створити спеціальну комісію для розслідування пожежі.