Розповідаємо, посилаючись на ресурс "РБК-Україна", яке м’ясо не можна додавати в тушонку, а яке, навпаки, найкраще підходить для м’ясних консервів.Яке м’ясо не підходить для тушонки Жирне м’ясо. Зі свинячих обрізків краще не робити тушонку, якщо буде забагато жиру в консервах, це призведе до окиснення, що вплине на смак та запах продукту. Пісне м'ясо. Тушонка з такого м’яса буде сухою й жорсткою. Також м’ясо втратить свою соковитість та аромат. Старе м'ясо. Несвіже, переморожене й старе м’ясо не можна брати для тушонки. М’ясо після тривалого зберігання може містити бактерії, які не гинуть навіть під час тривалої теплової обробки. Тому такими консервами можна запросто отруїтися. Дичина. Деякі господарі додають у тушонку м’ясо кабана, косулі, лося, сподіваючись, що консерви будуть смачнішими. Однак лікарі забороняють використовувати м’ясо диких тварин для приготування, бо воно може містити паразитів. М'ясо коня має щільну текстуру та специфічний смак, тому може зіпсувати м’ясні консерви. М'ясо з великою кількістю сухожилля і плівки. Сухожилля містить желатин, який виділяється під час приготування тушонки. Тому продукт вийде занадто густим і липким, що вплине на смак і якість консерви.Яке м’ясо найкраще підходить для приготування тушонки Яловичина. М’ясо краще брати без надмірної кількості жиру та плівок, тоді тушонка вийде соковитою й ніжною. Свинина. Найкраще брати свинину без сала, це можуть бути корейка чи шия. Ці частини містять незначну кількість сала, яке зробить тушонку соковитою та м’якою. Баранина. Курятина.Читайте також:Скільки і як правильно варити креветки, щоб вони були ніжними та смачнимиЯк вибрати справжню ковбасу і не помилитися: на що звертати увагу