Що приготувати на 8 березня: топ-5 святкових салатів

У Міжнародний жіночий день - 8 березня представницям прекрасної статі особливо хочеться відпочити від побутових справ і відчути турботу коханих чоловіків. Для того, щоб здивувати своїх жінок, ТСН.ua підготував для них підбірку оригінальних салатів із приготуванням яких впорається навіть кухар-початківець.

Салат "Ромашки"

Інгрідієнти:

куряча печінка - 300 г;

печериці (смажені з цибулею) - 300 г;

яйця (варені, подрібнені) - 3 шт;

сир твердий (тертий) - 100 г;

майонез.

Приготування:

Викласти шарами: варену курячу печінку, смажені гриби з цибулею, варені яйця, тертий сир. Кожен шар змастити майонезом. З яєчного білка вирізати "ромашки". З тертого жовтка сформувати серединки "квітів". Готовий салат прикрасити гілочками кропу і "ромашками".

Салат "Весна"

Інгредієнти:

пекінська капуста - 1/4 качана;

помідори - 2 шт;

огірки - 2 шт;

солодкий червоний перець - 1 шт;

куряче філе - 15 маленьких шматочків;

панірувальні сухарі;

сіль:

рослинна олія;

зелена цибуля (за бажанням).

Приготування:

Куряче філе обсмажити в сухарях по 2 хвилини з кожного боку. Огірки нарізати кружалками, помідори і перець нарізати кубиками, капусту нашаткувати. Додати курку, посолити за смаком і заправити олією.

Зелену цибулю додати в салат при подаванні.

Салат "Клеопатра"

Інгредієнти:

крабові палички - 100 г;

маслини без кісточок - 50 г;

печериці консервовані - 100 г;

ананаси консервовані кільцями - 150 г;

оцет винний - 1 ст. ложка;

цибуля ріпчаста - 1 шт;

майонез - 3 ст. ложки;

сіль;

перець чорний мелений.

Приготування:

Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями, залити оцтом і залишити на 10 хвилин. Ананаси і крабові палички нарізати кубиками. Гриби нарізати пластинками. Маслини нарізати кільцями. У салатнику з'єднати цибулю (зливши рідину), ананаси, крабові палички, гриби і маслини. Додати майонез, сіль і перець. Перемішати. Викласти салат на тарілку для подавання, прикрасити гілочкою зелені.

Салат "Граф"

Інгредієнти:

філе куряче - 250 г;

картопля - 2-3 шт;

буряк - 1 шт;

яйця - 3 шт;

горошок зелений консервований - 1 банка (об'ємом 500 мл);

чорнослив в'ялений без кісточок - 10 шт;

горіхи волоські очищені - 50 г;

цибуля ріпчаста червона - 1 шт;

майонез - 200 г;

сіль;

перець чорний мелений.

Для маринування цибулі:

оцет 9% - 2 ст. ложки;

сіль - 0,5 ч. ложки;

цукор - 1 ч. ложка:

вода - 4 ст. ложки.

Приготування:

Буряк, куряче філе, картоплю, яйця відварити і остудити. Чорнослив промити в теплій воді і нарізати невеликими шматочками. Також невеликими шматочками нарізати і м'ясо курки. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити, дрібно нарізати і замаринувати. Для цього холодну воду змішати з оцтом, сіллю і цукром. Залити цибулю маринадом і залишити на 25-30 хвилин. Потім маринад злити. Дно посуду, на якому будемо збирати салат, злегка змастити майонезом.

Буряк очистити і натерти на крупній тертці. Волоські горіхи злегка подрібнити за допомогою качалки або в ступці.

З консервованого горошку злити маринад.

Зібрати салат, рівномірно викладаючи інгредієнти в такій послідовності:

1-й шар - картопля. Поперчити за смаком, злегка посолити і змастити тонким шаром майонезу.

2-й шар - маринована цибуля.

3-й шар - куряче м'ясо. Трохи посолити. Змастити тонким шаром майонезу.

4-й шар - консервований горошок.

5-й шар - відварені яйця. Змастити тонким шаром майонезу.

6-й шар - чорнослив.

7-й шар - волоські горіхи.

8-й шар - буряк. Так як це верхній шар, необхідно рівномірно розподілити буряк по всій поверхні салату.

Зверху салат посолити і змастити тонким шаром майонезу. Поставити салат в холодильник приблизно на 3 години. Прикрасити готовий салат тертим яйцем і дрібно нарізаним кропом.

Салат "Герцогиня"

Інгредієнти:

сир Дорблю - 100 г;

ківі - 2 шт;

горіхи волоські - 50 г;

цибуля ріпчаста - 0,5 шт;

петрушка свіжа - 1 пучок;

листя салату - 1 пучок;

оцет яблучний - 5 ст. ложок;

цукор - 1 ст. ложка;

сіль - 1 ч. ложка;

олія - ​​3 ст. ложки;

гірчиця в зернах - 1 ч. ложка

Приготування:

Подрібнити цибулю і замаринувати її. Для маринаду змішати оцет, сіль і цукор. Подрібнити петрушку. Нарізати ківі і сир великими кубиками. Листя салату порвати руками, викласти на дно тарілки або блюда. Потім викласти петрушку. Зверху додати ківі і сир. Також додати мариновану цибулю і посипати горіхами.

Для заправки змішати гірчицю в зернах, рослинну олію і кілька ложок маринаду для цибулі. Полити готовий салат заправкою і не перемішувати.

Читайте також:

Готуємося до 8 Березня: рецепт запеченого камамбера з медом