
Готувати аджику можна без варіння – це суттєво скоротить час приготування, а смак не залишить нікого байдужим. LifeStyle 24 пропонує три рецепти аджики, яку можна подавати до столу одразу або зберігати на зиму.
Аджика без варіння
Рецепт аджики без варіння на зиму
Інгредієнти:
- помідор – 4 кг;
- перець болгарський – 1,5 кг;
- перець чилі – 3 шт;
- часник – 200 г;
- оцет (9%) – 200 мл;
- сіль – 2 ст. л.
Рецепт приготування аджики без варіння на зиму:
1. Помідори добре вимийте та просушіть. Болгарський перець теж вимийте, просушіть, обріжте плодоніжки. Насіння можете не видаляти – це вже на ваш розсуд.
2. Почистіть часник та перець чилі. У чилі зріжте плодоніжки.
3. Перекрутіть всі інгредієнти через м'ясорубку, додайте оцет та сіль. Добре перемішайте і залиште на одну годину.
4. Потім ще раз перемішайте аджику і розкладіть в простерилізовані банки, закатайте та зберігайте в темному прохолодному місці.
Зелена аджика
Рецепт зеленої аджики на зиму
Інгредієнти:
- перець зелений (гострий) – 500 г;
- кінза – 250 г;
- петрушка – 250 г;
- часник – 1 головка;
- коріандр – 1 ст. л.;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування зеленої аджики на зиму:
1. Зелений перець помийте, просушіть, зріжте плодоніжку і вичистіть насіння. Якщо ви хочете, щоб аджика була гострою – насіння залиште.
2. Перець та часник перекрутіть через м'ясорубку. Решітка повинна бути з дрібними отворами. Зелень дрібно поріжте ножем.
3. У суміш додайте мелений коріандр і сіль, перемішайте. Розкладіть в простерилізовані банки, закатайте та зберігайте в темному прохолодному місці.
Аджика з базиліком та горіхами
Рецепт аджики з базиліком та горіхами на зиму
Інгредієнти:
- базилік (свіжий) – 300 г;
- часник – 200 г;
- перець чилі – 250 г;
- горіхи грецькі – 200 г;
- оливкова олія – 1 ст. л.;
- соєвий соус – 1 ч. л.;
- оцет – 1 ч. л.;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування аджики з базиліком та горіхами на зиму:
1. Зелень помийте, часник та перець почистіть. Горіхи легенько обсмажте для ароматності. Всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку.
2. Перемішайте аджику, додайте олію, оцет та соєвий соус.
3. Викладіть в стерилізовані банки та закрийте. Зберігати у прохолодному місці.
24.ua
Готувати аджику можна без варіння – це суттєво скоротить час приготування, а смак не залишить нікого байдужим. LifeStyle 24 пропонує три рецепти аджики, яку можна подавати до столу одразу або зберігати на зиму.
Аджика без варінняРецепт аджики без варіння на зиму
Інгредієнти:- помідор – 4 кг;- перець болгарський – 1,5 кг;- перець чилі – 3 шт;- часник – 200 г;- оцет (9%) – 200 мл;- сіль – 2 ст. л.
Рецепт приготування аджики без варіння на зиму:
1. Помідори добре вимийте та просушіть. Болгарський перець теж вимийте, просушіть, обріжте плодоніжки. Насіння можете не видаляти – це вже на ваш розсуд.
2. Почистіть часник та перець чилі. У чилі зріжте плодоніжки.
3. Перекрутіть всі інгредієнти через м'ясорубку, додайте оцет та сіль. Добре перемішайте і залиште на одну годину.
4. Потім ще раз перемішайте аджику і розкладіть в простерилізовані банки, закатайте та зберігайте в темному прохолодному місці.
Зелена аджикаРецепт зеленої аджики на зиму
Інгредієнти:- перець зелений (гострий) – 500 г;- кінза – 250 г;- петрушка – 250 г;- часник – 1 головка;- коріандр – 1 ст. л.;- сіль за смаком.
Рецепт приготування зеленої аджики на зиму:
1. Зелений перець помийте, просушіть, зріжте плодоніжку і вичистіть насіння. Якщо ви хочете, щоб аджика була гострою – насіння залиште.
2. Перець та часник перекрутіть через м'ясорубку. Решітка повинна бути з дрібними отворами. Зелень дрібно поріжте ножем.
3. У суміш додайте мелений коріандр і сіль, перемішайте. Розкладіть в простерилізовані банки, закатайте та зберігайте в темному прохолодному місці.
Аджика з базиліком та горіхамиРецепт аджики з базиліком та горіхами на зиму
Інгредієнти:- базилік (свіжий) – 300 г;- часник – 200 г;- перець чилі – 250 г;- горіхи грецькі – 200 г;- оливкова олія – 1 ст. л.;- соєвий соус – 1 ч. л.;- оцет – 1 ч. л.;- сіль за смаком.
Рецепт приготування аджики з базиліком та горіхами на зиму:
1. Зелень помийте, часник та перець почистіть. Горіхи легенько обсмажте для ароматності. Всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку.
2. Перемішайте аджику, додайте олію, оцет та соєвий соус.
3. Викладіть в стерилізовані банки та закрийте. Зберігати у прохолодному місці.
24.ua