"Укроборонпром" запроваджує перевірки на детекторі брехні: хто пройде тести на поліграфі

"Укроборонпром" запроваджує перевірки на детекторі брехні: хто пройде тести на поліграфі (GlavPost)

"Укроборонпром" вводить перевірку на поліграфі всіх керівників концерну. Детектор брехні, зокрема, проходитимуть і кандидати на посади до підприємства.


РЕКЛАМА

Про це розповів гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв в інтерв'ю "Укрінформу".

Також Гусєв сказав, що концерн підписав меморандум про співпрацю з НАБУ і має намір поглиблювати співпрацю і з іншими антикорупційними органами, щоб, за його словами, оперативно реагувати на будь-які корупційні ризики і можливі зловживання. Цьому, як він уточнив, буде сприяти реформа, яка передбачає створення наглядових рад, системи відбору кадрів через прозорі процедури.

"Вводимо перевірку на поліграфі всіх керівників підприємств "Укроборонпрому". Я також ухвалив рішення, що всі працівники, які входять в нашу команду в результаті відкритих конкурсів, повинні пройти дослідження на детекторі брехні. Моя особиста позиція - нульова толерантність до корупції. Жодної "кругової поруки". Ми налаштовані на співпрацю з усіма правоохоронними органами, які перевіряють інформацію про можливі корупційні прояви та ризики на підприємствах "Укроборонпрому", - зазначив Гусєв.


РЕКЛАМА

Нагадаємо, "Укроборонпром" розділять на два холдинги. Очікується, що підприємства-учасники "Укроборонпрому", які виготовляють озброєння та військову техніку, увійдуть до оборонного холдингу, низка авіабудівних підприємств відійдуть до аерокосмічного. Крім того, у складі оборонного холдингу будуть створені шість галузевих субхолдингів та увійдуть спецекспортери.

Нагадаємо, 3 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".

РЕКЛАМА