Ви будете здивовані: медики розповіли, чому алкоголь не варто закушувати солоними огірками

Ірма Шелест
Переглядів статті Ви будете здивовані: медики розповіли, чому алкоголь не варто закушувати солоними огірками 4121
17.05.24 17:36

Справа в тому, що мариновані огірки, як і інші подібні до них продукти, містять велику кількість оцту, що подразнює оболонку шлунково-кишкового тракту.Експерти стверджують, що будь-які маринади під час поєднання з алкогольними напоями можуть стати причиною запалення. Додатково алкоголь швидше всмоктується у шлунок, а тому сп'янінне приходить за коротший термін. Варто зазначити, що подібний ефект (до маринованих огірків) дають також і всі гострі страви.Гастроентерологи попереджають, що звичка закушувати горілку чи інші міцні алкогольні напої солоними огірками, різного роду маринадами, гострими продуктами, може стати причиною таких неприємних та досить серйозних проблем зі здоров'ям як виразка шлунку, ерозія чи гастрит.Лікарі також назвали ті продукти, які ідеально підходять як закушування під час застілля. Якщо ви вживаєте горілку чи інші алкогольні напої, додайте до меню квашену капусту і зелень. Зокрема, петрушку, кінзу, салати, зелену цибулю тощо.Читайте також: Лікарі перерахували найкращі перекушування, які допомагають знизити рівень цукру в крові Очистить вашу кров від надлишків цукру: цей дешевий напій корисно пити за діабету Не горох і не квасоля: ці боби можна їсти замість м'яса — для імунітету і від зайвої ваги