"Режим Лукашенка розвалюється": Тихановська готова очолити Білорусь в перехідний період

"Режим Лукашенка розвалюється": Тихановська готова очолити Білорусь в перехідний період (GlavPost)

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що готова очолити Білорусь в перехідний період. За її словами, Білорусь підійшла до змін "із найменшими шорками".


РЕКЛАМА

Про це Тихановська заявила у відеозверненні, повідомляє РБК-Україна у четвер, 3 грудня.

"Я беру на себе цю відповідальність, знаючи, що я не одна", - заявила вона.

За словами Тихановської, "режим Лукашенка" розвалюється. Вона також додала, що скоро люди з системи "опиняться в такій ситуації, коли їм вигідніше сісти за стіл переговорів, а не воювати з власним народом".


РЕКЛАМА

Крім того, Тихановська повідомила, що опозиція розробила концепцію проведення нових виборів, а саме проект конституційної реформи, яка буде проведена після відходу Лукашенко, і програми економічної допомоги вразливим групам та підтримки малого і середнього бізнесу.

"Ми працюємо над тим, щоб полегшити і прискорити перехідний період і повернути владу народу.", - сказала вона.

Раніше Тихановська розповіла, чи допускає вторгнення російських військ до Білорусі. За її словами, вторгнення військ РФ до Білорусі вкрай малоймовірне.

Тим часом у Білорусі тривають масові протести проти результатів президентських виборів, що відбулися 9 серпня, і оголошення переможцем виборів Олександра Лукашенка. У неділю, 29 листопада, на акції протесту під назвою "Марш сусідів" протестувальники змінили тактику: замість того, щоб проводити велике зібрання у певному місці або масову ходу центральними проспектами, вони збиралися меншими групами в окремих районах Мінська та інших міст.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА