Ринок нерухомості Івано-Франківська — новобудова або вторинна квартира

Український ринок нерухомості, всупереч на всі проблеми, продовжує активно розвиватися. Будівельні компанії впроваджують нові технології, намагаючись залучити клієнтів, купувати квадратні метри в новобудовах. Однак, наперекір цьому, багато хто продовжує здійснювати операції на вторинному ринку нерухомості. Тому щоб вибрати оптимальний варіант покупець повинен чітко розбиратися яке первинне або вторинне житло підходить саме для його родини.


РЕКЛАМА

У чому переваги покупки житла в новому житловому будинку?

Всім зрозуміло, що від того наскільки комфортне житло залежить настрій його мешканців. Тільки функціонально сплановані квадратні метри в мікрорайоні з усталеними торговими, соціальними та загальноосвітніми закладами можуть приносити новоселам радість. Сьогодні забудовники намагаються забезпечити інвесторів всім необхідним і тому, купуючи квартиру в новобудові, покупець отримує:

  • сучасні комунікаційні системи;
  • індивідуальне опалення;
  • нові ліфти що безшумно працюють;
  • житло з передчистовою або фінішною обробкою;
  • вигідні умови покупки на початковій стадії будівництва;
  • доглянуту прибудинкову територію з дитячими та спортивними майданчиками;
  • зручне місце для автотранспорту;
  • безліч зелених насаджень навколо новобудови.

Якщо ви вирішили купити житло то актуальні ціни на квартири в ІФ ви знайдете на DOM.RIA. Тут пошуки пройдуть безпечна завдяки перевіреній програмі житла. Такі об’єкти особисто перевіряв інспектор який за допомогою панорамної камери зафіксував стан нерухомості на фотознімках. Сайт DOM.RIA №1 серед сайтів в Україні, які працюють у сфері нерухомого майна. Тут завжди тільки свіжа і правдива інформація доступна кожному українцю.

Чому вторинна квартира?

З огляду на ризики затримки будівництва новобудов Івано-Франківська, багато українців, як і раніше віддають перевагу житлу на вторинному ринку нерухомості. Навіть попри те, що банки простіше погоджуються видавати кредити на нові кварти, це не зупиняє покупців від покупки житла у власників, а не будівельних компаній. Така тенденція пояснюється наступними факторами:


РЕКЛАМА

  • Великий вибір квартир в різних районах міста. На українських сайтах зібрані пропозиції власників нерухомості з різних кінців населеного пункту. Тому покупець може підібрати варіант ближче до роботи дружини або дитячого садка, в який ходять малолітні діти.
  • Величезний діапазон цін. На вторинному ринку представлені як бюджетні варіанти в будівлях колишнього союзу, так і елітні квартири в кілька рівнів в житлових комплексах з власною інфраструктурою.
  • Можливість переселення в нову квартиру відразу після державної реєстрації прав власності. Купуючи житло у власника, споживач отримує повністю готові до заселення квадратні метри. Завдяки цьому можна уникнути додаткового ремонту при переїзді в новобудову з передчистовою обробкою.

Звичайно, вторинний ринок має і свої недоліки. Покупця може чекати неприємний сюрприз з раптовою появою законних спадкоємців, грибок, захований під шпалерами або часті проблеми з комунальними системами. Однак якщо приділити перевірці нерухомості пильну увагу, то шанси стати власником проблемного житла практично рівні нулю.

Приділяємо увагу доброустрою мікрорайону

Підшукуючи якісну житлоплощу в Івано-Франківську, обов'язково потрібно приділити увагу місцю її розташування стосовно центральної частини міста та основних об'єктів інфраструктури. Також не менш важлива екологічна ситуація мікрорайону. Якщо поруч працюють шкідливі промислові підприємства, то краще пошукати інше місце проживання. Добре, коли будова оточена зеленими насадженнями або поруч буде протікати річка.

Якщо ви вирішили заощадити, купуючи нерухомість в новобудові на початковій стадії будівництва, на околиці міста, будьте готові зіткнутися з проблемами транспортної розв'язки та відсутністю деяких об'єктів інфраструктури. Зате такі недоліки рідка зустрічаються при придбанні вторинного житла, яке зазвичай знаходиться в обжитому місці населеного пункту.

Оцінюємо об'єкт перед покупкою

Перед тим як ставити власний автограф у договорі не забудьте вивчити домобудівництво, де розташовується квартира, як зовні, так і всередині. Якщо на стінах будівлі є тріщини, значить, вона дає усадку і гарантувати її подальший бездоганний технічний стан ніхто не може. Бажано щоб будинок був утеплений, що дозволить економити на оплаті комунальних послуг і взимку, і влітку.

Проникнувши всередину квартири, обов'язково огляньте всі приміщення починаючи кухнею і закінчуючи санвузлом. Загляньте в кути, немає там слідів вогкості, по можливості перевірте розетки та вимикачі. Тільки оцінивши всі переваги та недоліки нерухомості, що купується, ви станете щасливим володарем квадратних метрів, де буде комфортна жити всім членам сім'ї.

РЕКЛАМА